Tüm girişimcilerin ortak korkusu batmak olduğundan, batmış bir kişinin gerçek itiraflarını okumak ve irdelemek çok faydalı olur diye düşündüğümden, daha önce başka bir kitabını daha önerdiğim Hüseyin Yazıcıoğlu’nun bu kitabını tercih ettim ve yine severek okuyup faydalandım.
Babasından kalan şirketi babasının yönetim anlayışından farklı bir şekilde yönetmeyi tercih eden ve bunun yanlışlıklarıyla başlayan itiraflar, bilinmeyen sektörlere girmenin zararları, özel hayatın kontrolsüzlüğünün zararları ve yanlış harcamaların etkileriyle devam ediyor. Ülkemizde doğan, büyüyen ve yaşayan bir şirketin ve girişimcinin bu gerçek deneyimlerini bence her girişimcinin okuması ve bunlara dikkat etmesi gerekir.
Ayrıca bir patronun gözünden aktarılan bu itiraflar, çalışan tarafından patronların iç dünyalarını anlamaları adına da çok faydalı olacaktır. Dışarıdan bakıldığında kabaca “riske giriyor ve büyük paralar kazanıyor, babasından kalan şirkette hayatını yaşıyor” olarak nitelendirilebilen patronların hayatına içerden bir bakış da sağlıyor kitap.
Tabii ki ülkemizin en büyük sorunu olan şirket ömürlerinin kısa olmasını da Türklerle ilgili söylenen “çarıktan çarığa ticaret” sözüyle açıklayan kitapta, şirketlerin neden üçüncü nesle aktarılamadığını da bence çok sade ve gerçekçi bir şekilde anlatmış yazar.